Jouluista tunnelmaa

Kolme yötä jouluun on

29/11/2014
No niin, heti aluksi ilmoitusluontoinen asia. Olen päättänyt jatkaa julkaisemista säännöllisen epäsäännöllisesti. Näin ollen postauksista tulee mukavampia tehdä ja samalla sisällöllisesti laadukkaampia. Kuluneen pienen hiljaiselon laitan kuitenkin hajonneen läppärini piikkiin. Sen päälle vielä viimeiset kokeet ja koulutehtävät sekä muut menot, jotka ovat vieneet valtaosan ajastani. Mutta täällä taas!

   Kolmen yön kuluttua on joulu. Kolmen. Yön. Kuluttua. Taas pysähtyy miettimään miten nopeasti aika kuluukaan. Nyt alkaakin kunnolla viimehetken jouluhässäkkä. Siivoaminen, lahjojen paketointi, ruokien laittaminen ynnä muut. Mutta se kaikki vaivannäkö palkitaan, koska kyllä joulu vain on niin ihanaa aikaa. Itselleni siinä tärkeintä on yhdessäolon lämmin ja iloinen tunnelma. On mukavaa kokoontua suvun kesken syömään hyvää ruokaa, juttelemaan ja jakamaan lahjoja. Joululaulut raikaavat joka puolella, niin kotona kuin kaupoissa, kynttilät ja erilaiset jouluvalot valaisevat muuten pimeää maata ja ympärillä leijuu jouluinen tuoksu. Jouluun liittyy eräänlainen taianomaisuus: Joulupukki ja hänen lentävät poronsa, tontut, ja erilaiset taiat. Lapsien jännitys joulupukin saapuessa on käsin kosketeltavaa.

   Jouluun sisältyy monenlaisia perinteitä. Niihin voi lukeutua esimerkiksi joulusauna, juhla-ateria, jouluisten ohjelmien ja elokuvien katseleminen, kuusi, koristelut, suvun kokoontuminen ja haudoilla käynti. Omiin perinteisiini laskisin aamulla Joulupukki ja noitarumpu -elokuvan sekä Joulupukin kuuman linjan katsomisen, jouluaterian suvun parissa sekä haudoilla käymisen. Jouluuni liittyy toki paljon muutakin, mutta edellä mainitut asiat ovat vakiintuneimpia tekemisiäni.

   Vaikka joulu on jo ihan oven takana, ei itselläni ole vielä erityisen jouluinen olo. Tähän vaikuttaa osittain se, että kaunis valkoinen lumipeite on juuri sopivasti tällä viikolla häipynyt. En muista milloin olisi viimeksi ollut kunnon valkea joulu. Se on harmillinen asia. Ehkä joulufiilis kuitenkin saapuu, kun loman alettua pääsen viime hetken juhlajärjestelyjen pariin!

4/6/2016
4/12/2016
4/12/2016

Hyvää joulua toivottaen, Julia