Myrskyn laannuttua

Raulin jälkeen

Lauantaina ympäri Suomea jylläsi paljon tuhoa aiheuttava Rauli-myrsky. Energiateollisuuden mukaan sähköt olivat samanaikaisesti poissa n. 200 000 kotitaloudelta. Täällä Kauhajoella ruokakaupat kokivat suuria hävikkejä, kun kylmää vaativat tuotteet pilaantuivat monen tunnin sähköttömyyden takia. Kaupassakäynti ei onnistunut senkään takia, kun kassat eivät toimineet. Voimakkaat tuulet kaatoivat puita ympäri Suomen katkoen samalla tieyhteyksiä ja aiheuttaen muitakin vahinkoja. Tuulen nopeus oli kovimmillaan Hailuoto-Marjaniemessä luvuin 27,8 m/s. Maa-alueiden korkein lukema oli 24,9 m/s, joka mitattiin Vaasa-Klemettilässä ja Kuopio-Maaningassa.

   Tarkoitukseni oli kuvata itse myrskyä, mutta se operaatio ei toteutunutkaan johtuen syysflunssan iskemisestä. Oikeastaan nukuin sitten koko myrskyn ohi. Herätessäni näiltä muutaman tunnin "pikku nokosilta" olivat kovimmat tuulet jo ohitse. Satuinkin jalkeille juuri sopivaan aikaan, sillä ulos astuessani sain ikuistettua kauniin kaksoissateenkaaren. Se olikin samalla koko tämän vuoden ensimmäinen kuvaamani sateenkaari (jos en nyt ihan väärin muista). Ja sainkin sitten kaksin verroin kauniimmasta väriloistosta kuvan. Kaiken lisäksi valehtelematta reilun viiden sekunnin kuluttua kuvan ottamisesta alkoi tämä ilmestys jo kadota taivaalta, ja toista kaarta ei enää edes erottanut. Oli siis todellakin ajoitus kohdallaan!

27/8/2016
27/8/2016
Vähän ajan kuluttua aurinko heijastui puihin niin, että latvat hehkuivat aivan kirkkaan keltaisina. Aivan samanlainen ilmiö tapahtui reilut kaksi vuotta sitten, lisäksi aivan samassa paikassa! Vertailun vuoksi laitoin molempina vuosina otetut kuvat alle. Oli todella erikoisen näköistä, kun puiden ala-osat olivat varjoisan vihreitä, ja yläosat suorastaan loistivat kellertävinä!

27/8/2016
27/8/2016
13/6/2014
Ps. Mitäs mieltä olette blogin uudistuneesta ulkoasusta? Kommentoi alle! Ja uudistukset eivät suinkaan jää vain tähän... 
Julia