Taianomainen talvi

Löytyykö tästä hyviäkin puolia?


Vastapainoksi edelliseen postaukseeni päätin miettiä talven hyviä puolia, jos sellaisia edes on. Myönnettäköön, että olen todellakin kesäihminen. Mutta kyllä miltei kaikista asioista löytää jotain positiivista, kun vain suhtautuu oikella asenteella ja katsoo asiaa oikeasta näkökulmasta. Alhaalle mietin nyt sitten positiivisia asioita aiemmin kritisoimastani vuodenajasta.

-Lumi. Vaikka siitä löytyy haittapuolia, onhan se kauniin näköistä. Muuten hämärä maisema muuttuu aivan toiseeksi valkoisen peitteen alla. Kaikkialla on valoisamman ja avaramman näköistä. Erilaiset lumiveistokset ovat etenkin lasten mieleen, ja lumiukot sekä -lyhdyt koristavatkin useaa pihapiiriä. Eikä unohdeta lumisotaa!

-Revontulet. Talvella ne ovat kaikista kauneimpia ja voimakkaimpia. Taivaan lumoava väriesitys houkuttelee turisteja ympäri maailmaa. Onhan tämä aurinkotuulten tanssi totta vie lumoavaa ihan näin suomalasenkin silmin.


-Talvilajit. Luistelu on aivan erilaista ulkojäillä kuin sisällä hallissa. Hiihtoladut tarjoavat talvisen vaihtoehdon lenkkeilylle. Laskettelu ja lumilautailu korkeissa maisemissa on mukavaa ajanvietettä. Pulkkamäet kutsuvat lapsia ja lapsenmielisiä luokseen temmeltämään.

-Kauneus. Luonto vain yksinkertaisesti on todella kaunis talvellakin, omalla erilaisella tavallaan. Edellä mainitut revontulet ja lumi, sekä muut tyypilliset asiat kuten jää luovat todella kauniita maisemia ja yksityiskohtia.

-Pakkanen. Sellainen piristävä pikku pakkanen. Pitää mielen virkeänä! 

-Hanget. Kestävät hanget ovat mahtavia hiihtopaikkoja. Auringon paistaessa kimmeltäen ne ovat säkenöivän kaunis näky. Pakkaslumi näyttää aivan pieniltä kristallihipuilta.

-Takkatulen lämpö. Ei se kesällä tunnu samalta, ei todellakaan. Toista se on kun ulkona paukkuvat pakkaset, ja saat olla sisällä vilttiin ja villasukkiin käpertyneenä takkatulen loimussa lämmitellen samalla kaakaota siemaillen,

-Joulu. Tämä merkittävä juhla, jonka tunnelmasta nautitaan läpi joulukuun. Kaupoissa toki jo lokakuusta asti, kun ensimmäiset koristeet tulevat myyntiin. Melkoista hössötystä, mutta on se kyllä niin ihanaa. Ruuat, koristeet, laulut, lahjat, erilaiset perinteet ja yhdessäolo.

Kun nyt miettii, löytyy miltei kaikesta hyvä ja huono puoli. Vaikkei talvi kuulu suosikkeihini, siinä on silti todella paljon positiivisia asioita. Itse voin valita kumpiin keskityn enemmän; näihin positiivisiin vai aiemmin pohtimiini negatiivisiin puoliin. Asenne ratkaisee.

Julia