Tuskaisa talvi

En haluaisi valittaa, mutta...


...Valitanpa silti. Onhan se joskus ihan hyväkin asia, ja kuka muka olisi aina positiivinen joka asian suhteen? Itse en ainakaan voi nimetä yhtään sellaista henkilöä. Ja emmekös me suomalaiset aina keksi jostain jotain valittamisen aihetta? Muun muassa yleisimmästä puheenaiheestamme, säästä. Nämä talvisäät kyllä kirvoittavat mieleen todella paljon kritisoitavia epäkohtia, ja ajattelin nyt listata niitä tänne.

-Lumi. Jos/kun lunta sataa, sitä tulee joko liikaa tai liian vähän. Ei ikinä juuri sopivasti. Parin millin lumipeite on varsin säälittävä näky, kun taas metrin korkuiset kinokset ovat jo silkkaa kidutusta.

-Kylmyys. Pakkasta voi olla useampi kymmentä astetta. Pitäisikö sitä muka kestää? Ei siinä auta paksuimmatkaan vaatteet, kun lämpötila huitelee kolmekymmentä astetta nollan alapuolella.

26/1/2015
http://juliajohannasaarinen.blogspot.fi/2016/03/kauneutta-talvesta.html

-Tiet. Joko auraamatta ja umpilumessa, liukkaana loskasta tai hiekoittamatta/suolaamatta ja aivan peilijäässä. Joka tapauksessa ne ovat huonossa kunnossa. Kulkeminen on vaikeaa, oli kulkuneuvo mikä tahansa.

-Aivan jumalattomat lumimyräkät. Tuuli heittää lunta joka paikkaan. Tällöin jos olet ulkona niin ei hyvä heilu. Eteensä näkeminen on miltei mahdotonta lumen lentäessä suoraan silmiin, ja näkökenttä ei muutenkaan ole mikään paras mahdollinen johtuen joka puolella tuiskuavasta lumesta.

-Tuulet. Niistä saamme toki nauttia joka vuodenaikana, mutta talven kylmät viimat ovat jotain aivan 
omaa luokkaansa. Vaikka olisit pukenut kuinka paksusti tahansa, löytää tämä pohjoispuhuri tiensä luihin ja ytimiin.

-Talvipukeutuminen. Takkia, pipoa, lapasta, huivia, villasukkaa, ulkohousua... Ja kaikki samaan aikaan. Kiireisessä maailmassamme ei ole aikaa hukattavaksi, ja talvella pukeutumiseen sitä kyllä kuluu ja paljon. Tai ainakin enemmän kuin kesällä. Jos oikeasti haluaa pysyä lämpimänä, on lopullinen asu ulkonäöltään luokkaa eskimo. 

26/2/2015
http://juliajohannasaarinen.blogspot.fi/2016/03/kauneutta-talvesta.html

-Lumityöt. Näitä ei kaikkien tarvitse tehdä, mutta suurimman osan täytyy. Pitkän aherruksen jälkeen kotipiha on viimein saatu kolattua tiptop-kuntoon, mutta parin tunnin kuluttua tilanne on täysin sama kuin ennen lumen luontia. Oliko vaivan arvoista?

-Pimeys. Aamulla kun lähtee töihin tai kouluun on pilkkopimeää. Vaan samoin on kun pääsee lähtemään iltapäivällä kotia kohti. Muutaman tunnin valoisuuden aikana ei edes näe aurinkoa, koska harmaa pilvimassa peittää koko taivaan. Ihanan piristävää!

Siinä oli nyt muutama negatiivinen asia talveen liittyen. Varmasti enemmänkin löytyy, kun oikein miettii ja rautalangasta vääntää. Jos teillä tulee jotain mieleen, kommentoikaa ihmeessä alas! Kuten sanottua, joskus on hyvä vähän valittaa, kunhan se ei ole jatkuvaa.

Julia