Mielenkiintoinen sää

Aurinko, vihdoin


30/4/2016
Jos viimeisen viikon säätä pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, olisi se hämmentävä. Viime viikonloppuna, pelkästään yhden päivän aikana satoi vettä, paistoi aurinko, satoi rakeita, tuuli ja satoi lunta. Sää muuttui vain muutamissa minuuteissa. Aurinkoisen taivaan ylle ilmestyi silmänräpäyksessä harmaa pilviverho, joka toi mukanaan erilaisia sadekuuroja. Mutta pian taivas oli taas poutaisen sininen, eikä sateesta ollut tietoakaan. Maanantaiaamuna taas olin lievästi sanottuna yllättynyt, kun avasin verhot: maa oli lumesta valkea. Kyse ei todellakaan ollut mistään parin sentin lumikerroksesta, ja kaiken lisäksi lumisade vain jatkui. Vaikka jo edellisviikolla lunta oli satanut useampana päivänä, en silti olisi uskonut sitä tulevan yhtäkkiä niin paljon, varsinkaan kun elimme jo miltei toukokuuta. Ei auttanut muu kuin kaivaa talvikengät esille ja laittaa toppatakki päälle. Lumen paljous aiheutti paljon viivästyksiä, sillä moni  ei päässyt edes töihin. Onneksi lumi kuitenkin suli miltei kokonaan pois jo saman päivän aikana.
  
25/4/2016
Ehkä hieman ivallinen kuva maanantain sääoloista
  Maanantain jälkeen lunta ei ole satanut, ainakaan paljoa. Vettä kuitenkin senkin edestä. Myös tuulet ovat olleet melko voimakkaita. Loppuviikkoa kohti ilmat ovat kuitenkin lämmenneet. Ja ilman tuulta olisi ollut vielä lämpimämpää. Tätä tekstiä kirjoitaessani lämpötila huitelee jo viidentoista asteen paikoilla. Aurinko paistaa häikäisevän kirkkaasti. Tänään ei siis onneksi enää tarvinnut toppatakkia ja talvikenkiä. Aurinkolasit oli kuitenkin pakko laittaa päähän, sillä hädin tuskin olisin muuten saanut pidettyä silmiäni auki.

30/4/2016
   Nyt auringonpaisteen vihdoin helliessä maata luontokin kukoistaa vapun väreissä. Nurmet ja niityt vihertävät, taivas on rauhoittavan sininen. Punaisenkin eri sävyt pääsevät oikeuksiinsa auringon laskiessa taivaanrannan taakse. Erilaiset hyönteisetkin alkavat taas täyttää pihapiiriä surinallaan. Kärpäset paistattelevat auringonvalossa rakennusten seinillä, samalla kun pienet muurahaiset kuhisevat maankamaralla. Luonto tuntuu olevan taas elossa, ja itselläkin on huomattavasti virkeämpi ja energisempi olo, kiitos auringon. Eiköhän se kesäkin sieltä pian tule!

30/4/2016
29/4/2016
29/4/2016
Hyvää vappua toivotellen, Julia