Positiivinen kevät

Miksi keskittyä epäkohtiin?
13/4/2016

Usein, liian usein, ihmiset keskittyvät asioiden huonoihin puoliin. Valituksen aihetta löytyy oikeastaan kaikesta. On kylmä, on kuuma, on meluisaa, on hiljaista, aurinko paistaa, ulkona sataa... Lista jatkuu loputtomiin. Mielestäni kaikesta ei pidä valittaa, sillä miltei joka asiasta löytyy jotain positiivista. Ja tämä positiivisuus on se, johon kuuluisi valittamisen sijaan keskittyä. Eivät asiat valittamalla parane. Minkä takia valittaminen onkin niin helppoa? Harvemmin kuulee jatkuvaa asioiden kehumista ja ylistämistä, sen sijaan jatkuvaa valittamista niidenkin edestä. Tämä asia on sellainen, jonka kuuluisi mennä aivan toisinpäin. Mitä sen eteen voisi tehdä? Ainakin olla itse valittamatta kaikista elämän pienistä epäkohdista, ja sen sijaan jakaa positiivisia ajatuksiaan. Ja sitähän sanotaan, että hyvä mieli tarttuu. Vaan samoin tarttuu myös negatiivisuus. Tämän vuoksi jokainen voisikin pohtia, kumpaa näistä haluaisi tartuttaa, ja kumpaa vältellä.

   Keväällä, kuten kaikkina muinakin vuodenaikoina, kuulee paljon valitusta. Toisia ärsyttää siitepöly, toisia tulvat, toisia taas häikäisevä aurinko. Totta on se, että kyseiset asiat osaavat olla ärsyttäviä, ja ne vaikuttavat negatiivisella tavalla ihmisten elämään. Mutta niiden sijaan voi keskittyä etsimään positiivisuutta, ja antaa sen täyttää mielen. Loppujen lopuksi hyviä asioita löytyy paljon, todella paljon, enemmän kuin huonoja. Halusin tämän vuoksi tehdä alle listan, joka muistuttaisi kevään hyvistä puolista. Keskitytään niihin, ja keksitään vielä lisää ilon aiheita! Jaetaan ympärillemme positiivisuutta!


11/4/2016
Positiivisia asioita keväästä:
  • Lämminneet ilmat tekevät ulkoilusta mieluisempaa
  • Piristävä auringonpaiste antaa voimaa ja on kaunista katseltavaa
  • Luonnon värit piristävät maisemaa, joka hetki sitten oli ihan valkoinen
  • Muuttomatkoiltaan palaavat linnut, joita on mukavaa katsella ja kuunnella, sillä niiden laulu on kaunista ja se tuo vaihtelua talven hiljaisuuteen
  • Kasvit puhkeavat kukkaan tuoden lisää kauniita värejä kevätmaisemaan
  • Taivas on kauniin sininen, ja valkeat pilvet täplittävät sitä
  • Iltaisin auringonlaskut lumoavat värimaailmoillaan
11/4/2016
Nyt vihdoin havaitsin kevääntulon virstanpylväänä pitämäni leskenlehden!
11/4/2016
11/4/2016
Iloisin mielin, Julia :)