Valokuvaaminen puhelimella

Mukana hetkessä

17/4/2016

Vaikka ensisijaisesti valokuvaan kamerallani, se ei ole aina mahdollista. Kamera ei nimittäin ole aina mukanani, toisin kuin puhelimeni. Sen vuoksi puhelimella tulee ikuistettua enemmän sellaisia asioita, jotka ovat valokuvattavissa vain hetken ajan. Esimerkiksi mainittakoon, jos olen lenkillä ja näen kauniin auringonlaskun. Ei minulla ole silloin kameraa mukanani, mutta puhelin on. Ja onneksi valokuvaaminen luonnistuu myös sillä. Kuvat eivät ole laadultaan niin hyviä kuin kamerallani otetut, mutta se ei ole pääasia. Saan silti ikuistettua sen kauniin hetken. Ja sitähän valokuvaus oikeastaan on; hetkien ikuistamista.
17/6/2015

   Vuosien saatossa puhelimien kamerat ovat parantuneet huimasti. Joillakin uusimmilla malleilla saa jo saman laatuisia kuvia kuin joillain kameroilla! Itselläni on tällä hetkellä käytössa Samsung Galaxy A3 -puhelin, jossa on 8 megapikselin taka-, ja 5 megapikselin etukamera. Kuvat ovat siis yllättävän hyvälaatuisia ja tarkkoja. Puhelimien kamerat ovat myös helppokäyttöisiä, ja niillä pystyy valokuvaamaan todella nopeasti. Tämän vuoksi valokuvaaminen on yksinkertaistunut huomattavasti; aina ei tarvitse kantaa mukanaan kameraa ja sen eri tarvikkeita, sillä joskus puhelinkin riittää. 

    Mitenköhän tulevaisuudessa käy: syrjäyttävätkö puhelimet kamerat? Käykö kameroille samalla tavalla kuin VHS-kaseteille DVD-levyjen kanssa? Itse en siihen usko, sillä kyllä kamerateollisuuskin kehittyy jatkuvasti, enkä pysty kuvittelemaan ammattivalokuvaajia liikkumassa puhelimien kanssa kuvauskeikoilla. Itse en myöskään ole jättämässä kameralla kuvaamista, sillä kyllä siinä on silti omanlaisensa hienous, joka näkyy myös kuvien laadussa. Ja kameroiden toiminnot ovat monipuolisempia, sillä onhan ne suunniteltu pelkkään kuvaamiseen. Mutta joka tapuksessa, onhan kaikki mahdollista, eikä voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan...

   Tässä postauksessa olevat kuvat olen ottanut puhelimellani.

21/4/2016
6/8/2015
Julia