Kauhajoki 150v -konsertti

Kolmen esiintyjän artistikattaus kaupunkimme kunniaksi







Perjantaina 16. marraskuuta Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa järjestettiin 150-vuotiaan Kauhajoen kunniaksi ilmaiskonsertti nuorille. Esiintyjinä olivat Mansesteri, Aste ja Aleksanteri Hakaniemi. Show oli huikea ja paikalla oli mukavasti väkeä.  Koko tapahtuman mahdollistivat lukuisat eri tahot sponsoroinneilla ja työpanoksella. Itse olin Kauhajoen Nuorisovaltuuston puolesta mukana tapahtuman suunnittelussa ja muissa järjestelyissä sekä toimin tapahtumassa valokuvaajana.

   Pääsin käyttämään tapahtumassa kunnolla uutta kameraani, joka on Canon EOS 6D Mark II. Se tuli hommattua kesätyörahoilla syys-lokakuun aikana. Oli mielenkiintoista olla ensimmäistä kertaa keikalla kuvaajan roolissa, ja ikuistaa vauhdikkaitakin lavaesiintymisiä. Kuvia tuli räpsittyä todella paljon, ja niissä olikin melkoinen perkaaminen ja läpikäyminen - blogiin koodaamisesta puhumattakaan!

Nauttikaa otoksista!


Mansesteri



   Tamperelaislähtöinen Mansesteri aloitti illan shown. He saivat yleisön herätettyä keikkafiilikseen ja huudot raikasivat jo pitkin hallia.


Erityisesti Saravon Pekka -kappale sai yleisön yhtymään villiin yhteislauluun.

Yleisön innokkaimmille jaettiin yhtyeen levyjä ilmaiseksi. Lukuisat käsiparit havittelivat levyjä itselleen.



Aste



   Seuraavana lavalle nousi Aste. Räppäri esitti vanhoja hittejä ja uusia suosikkeja. Mukana olivat myös tuplaaja ja dj.


   Keikan aikana yleisö villiintyi entisestään, ja räppärit antoivat yleisölle läpsyjä alvariinsa. Eturivistä päästiin myös näyttämään laulutaitoja, kun räppäri ojensi mikrofonin rohkeimmille.

   Keikka oli todella energinen, ja kuvattavaa oli paljon. Kuviin saikin ikuistettua monenlaista tunnelmaa ja liikettä.


   Keikalla nähtiin myös tunnelmallisia ja rauhallisia tulkintoja artistin kappaleista. Kaiken kaikkiaan esitys oli monipuolinen kokonaisuus sekä uutta että vanhaa tuotantoa, ja erityylisiä biisejä.


Aleksanteri Hakaniemi



Viimeisenä, muttei todellakaan vähäsimpänä yleisön eteen asteli Aleksanteri Hakaniemi. Kouvolasta lähtöisin oleva artisti aloitti soolouransa marraskuussa 2016 "Etsi mut" -singlellään.


   Vaikka Hakaniemi on melko uusi tulokas sooloartistien joukossa, osasi yleisö kappaleiden sanat oivasti ulkoa. Yhteislaulu raikasi, ja monet ikuistivat esitystä kännyköillään.


   Hakaniemi kuuluu henkilökohtaisiin suosikkiartisteihini, ja olen ollut hänen keikoillaan jo aiemmin tänä vuonna. Lavashow on vauhdikas ja mukaansatempaava, joten tekee vain mieli laulaa ja tanssia kaikkien kappaleiden mukana.


   Tällä keikalla otin ehdottomasti eniten kuvia. Testailin kunnolla kamerani sarjakuvaustoimintoa, ja olen todella tyytyväinen lopputuloksiin. Aiempi kamerani on ominaisuuksiltaan niin kaukana uudesta kamerastani, joten kuvien laadussa on todella suuri ero, jonka huomaa jo itse kuvaustilanteessa.



   Koska kuvia tuli otettua niin paljon, myös niiden karsiminen ja muokkaaminen vaati paljon aikaa. 


Keikalla oli käytössä erilaisia valoja ja savukone, jotka toivat mielenkiintoista tunnelmaa kuviin.



Koko tapahtuma oli mielestäni hyvin onnistunut, ja oli mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea konsertin järjestäminen vaatii. Se, ettei tapahtumassa ollut pääsymaksua oli mielestäni todella hienoa. Sen vuoksi olisi kyllä toivonut paikalle saapuvan hieman enemmän väkeä, mutta onneksi moni kuitenkin tuli nauttimaan hyvästä musiikista, kun kerrankin tällaista saatiin järjestettyä.


Iloisesti muistellen, Julia